นครเปตรา (Petra)

นครเปตรา

นครเปตรา คือนครหินแกะสลักโบราณที่ซ่อนตัวอย่างลึกลับมองภายผลิวเผลินไม่สามารถหาเจอในหุบเขาวาดี มูซา หุบเขาที่ตั้งอยู่ระหว่างทะเลสาบเดดซี กับ ทะเลอัคบาในประเทศจอร์แดนเป็นเมืองที่เจาะสลักเข้าไปในหินเกือบทั้งหมด รอบบริเวณ ไม่ว่าจะเป็น วิศาร หลุมฝั่งศพ บันได โรงละคร ซึ่งขุดสลักตั้งแต่ยอดเขาลงมาเป็นลืบลดหลั่นเป็นช่ออย่างดงามมากๆ

นครเปตรา ยังแสดงให้เห็นถึงฝีมือของช่างที่แกะสลักและความสร้างสรรค์ได้อย่างยอดเยี่ยมไม่มีที่ติ ถือกันว่าที่นี่เป็นศูนย์กลางของ อารยธรรมเบื้องต้นของเขตตะวันออกกลางนครนี้แต่เดิมนั้นเป็นนครแห่งการค้าขายขนาดใหญ่โตมโหลาน ซึ่งเวลาผ่านมาที่กับถูกทิ้งล้างมานานกว่า 700 ปี

จนเมื่อมีนักสำรวจชาวสวิตเซอร์แลนด์ โยฮันน์ ลุควิก บวร์กฮาร์ท เดินทางผ่านมาพบเห็นเข้าเมื่อปี 1812 ภายหลังที่นี่เลยกลายเป็นแหล่งความรู้ของนักโบราณคดีหน้าใหม่ที่กำลังศึกษาเกี่ยวกับประวัติศาสตร์ และเป็นสถานที่ท่องเที่ยวที่มีชื่อเสียงมากๆ ของโลกและยังถูกยกเป็นมรดกของโลกเสียอีก

พลาดไม่ได้เลยสถานที่ท่องเที่ยวหน้าเที่ยวแบบนี้ได้กลิ่นอายความโบราณตื่นตาตื่นใจกว่าที่ใดๆ แน่นอนได้พบกับการเริ่มต้นของอารยธรรมเบื้องต้นของเขตตะวันออกกลางด้วยตอนกลางคืนที่นี่ยิ่งสวย เพราะผู้คนนั้นจะพากันจุดเทียนแสงจะสวยมากและบนท้องฟ้าก็เห็นดาวได้อย่างชัดเจนไม่จำเป็นต้องใช้กล้องส่องดาวเลย

นครเปตรา

Petra

Petra is an ancient stone carvings that is hidden and mysterious. Looks like the spring could not be found in the Valley of Wadi Musa, a valley that is located between the Dead Sea and the Akbar Sea in Jordan.

Go into almost all the rocks around the area, such as grave cracks, stairs, and the theater, which has been excavated from the top of the hill down into a bouquet of terraces, not very beautiful

Petra also shows impeccable craftsmanship and flawless creativity. Regarded as the center of The primary civilization of the Middle East, this city was originally a large trading city In which the past has been abandoned for over 700 years

Until when a Swiss explorer Johann Luke Wickwigshart traveled past it in 1812, after which it became a source of knowledge for new archaeologists who are studying Historical And is a very famous tourist destination Of the world and is considered a heritage of the world

Do not miss this tourist attraction page, like this, with an aura more exciting than anywhere else. Certainly met with the beginning of the initial civilization of the Middle East,

with even more beautiful nights here. Because the people will light candles, the light will be very beautiful and the sky can see the star clearly, no need to use the telescope at all

สามารถติดตามข้อมูลเพิ่มเติมได้ที่ การเดิน ทางรอบโลก

ขอบคุณสาระการเรียนรู้จาก : Google.com