เขาพิงกัน จ.พังงา – Khao Phing Kan, Phang Nga Province

เขาพิงกัน จ.พังงา เขาตะปูมีลักษณะเป็นแท่งหินขนาดใหญ่และโดดเด่นซึ่งปักอยู่ในทะเลใกล้ปากอ่าวพังงาใกล้เขาพิงกันเมื่อมองจากระยะไกลจะเห็นเหมือนตอกตะปูยักษ์ลงไปในน้ำ

อย่างไรก็ตามเขาตอกตะปูลงบนภูเขาที่อันตรายไม่มีการเข้าใกล้เนื่องจากชิ้นส่วนที่จมอยู่ใต้ทะเลถูกกัดเซาะเป็นเวลาหลายล้านปีดังนั้นกัดกร่อนและมีขนาดเล็กกว่าตอนบนหลายต่อหลายครั้ง

จนกว่าจะมีความกลัวว่าพวกเขาจะตกเมื่อใดก็ตามที่เจ้าหน้าที่ของรัฐและเจ้าหน้าที่จากหน่วยงานที่เกี่ยวข้องจึงห้ามนักท่องเที่ยวไม่ให้แล่นเรือไปดู อย่างใกล้ชิดเนื่องจากกลัวที่จะได้รับอันตรายเช่นนี้เขาตะปูเป็นแหล่งท่องเที่ยวที่มีชื่อเสียง

จนกระทั่งมีภาพยนตร์ฮอลลีวูดมาถ่ายทำที่เกาะ Tapu ในปี 1974 ภาพยนตร์เรื่อง “The Man with the Golden Gun” James Bond และ Ko Tapu เป็นที่รู้จักกันในนาม “James Bond Island”

เขาพิงกัน

เขาพิงกัน จ.พังงา – Khao Phing Kan, Phang Nga Province

Khao Tapu is characterized by a huge and remarkable stone bar, which is embroidered in the sea near Phang Nga estuary near Khao Phing Kan. Which, when viewed from a distance Will see like a giant nail being hammered deep into the water

Anyway, he nails into Dangerous mountains, no entry Close due to parts Submerged under the sea was eroded For millions of years Therefore corrode and is smaller than the upper part Many many times

Until there was a fear that they might fall at any time Government officials and officials from relevant agencies have therefore prohibited tourists from sailing on to watch. Absolutely close by Due to fear of receiving such danger Khao Tapu is a famous tourist destination.

Until there is a Hollywood movie Came to shoot at Tapu Island in the year 1974. The movie “The Man with the Golden Gun” James Bond and Ko Tapu is also known as “James Bond Island”.

สามารถติดตามข้อมูลเพิ่มเติมได้ที่ การเดิน ทางรอบโลก

ขอบคุณสาระการเรียนรู้จาก : Google.com